Portal informacyjno-historyczny

O źródłach finansowania partii Tuska oraz dlaczego rząd PO podejmował niekorzystne decyzje dla Polski. ,,Wygląda to na płacenie za stanowisko w Radzie Europejskiej” [WIDEO]

w III RP/Programy/Wiadomości z Polski

(4318)

Zachęcamy do obserwowania strony na Twitterze:

Likwidacja stoczni w Szczecinie, rurociąg Nord Stream i umowa, która zablokowała żeglugę polskich kutrów na Odrze. Dlaczego rząd PO – PSL godził się na niekorzystne dla Polski rozwiązania? Możliwe, że nie miał innego wyjścia.

Okazuje się, że niektóre decyzje, które zapadały za czasów rządów Donalda Tuska i Ewy Kopacz mogły zapadać z uwzględnieniem interesów niemieckich. Wszystko przez zależności finansowe Platformy Obywatelskiej, o których mówi Anita Gargas w „Magazynie śledczym”.

Cała druga kadencja Donalda Tuska na stanowisku premiera wygląda jak przygotowanie do objęcia stanowiska Przewodniczącego Rady Europejskiej i zapłacenie za to stanowisko biernością, udawaniem i korzystnymi politycznymi decyzjami dla interesów Niemiec

– powiedział Sławomir Janicki, publicysta „wSieci”.

Dziennikarze ujawniają także źródła finansowania gdańskich liberałów, a także odpowiadają na pytania, jakimi sposobami niemiecka CDU przekazywała pieniądze do Kongresu Liberalno-Demokratycznego oraz jaką rolę w polityce zagranicznej Niemiec odgrywają fundacje i jak silny jest ich wpływ na polskie partie polityczne.

Zapowiedź programu:

Wi from Teletv on Vimeo.

Cały program:

Zachęcamy do obserwowania strony na Twitterze:

Zostaw swój komentarz

Redakcja serwisu Niezłomni.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach użytkowników. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Loading Facebook Comments ...